Demo - Slides fadeIn

 • Sponsor Motul
 • Sponsor Pvparts
 • Sponsor Andes Motorsport
 • 6
 • 2
 • 5
 • Sponsor Tanghe
 • Sponsor Veco-Motoren
 • Sponsor TV Westhoek
 • Info Gentlemendriver Association
 • Sponsor Steyaert Verzekeringen
 • 3
 • 5
 • Sponsor CC-cars
 • 8
 • 5
 • Sponsor Q Team
 • 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KHC - Kemmel Historic Comité

 

In 2001 besloot een beperkte groep mensen die de Oldtimer en Historic wagens een warm hart toe dragen, om in Heuvelland te starten met het organiseren van een rondrit doorheen de “Westhoek”.

Zeggen en schrijven 12 jaar later is deze KHC organisatie uitgegroeid tot één van de grootste in het genre van ons land. Deze groei heeft er toe bijgedragen dat KHC borgstaat voor verschillende evenementen per jaar, dit zowel voor Oldtimers, Historic's en Exclusieve sportwagens.

Het is de bedoeling van de werkgroep die inmiddels is uitgegroeid van drie personen naar 11 vaste medewerkers.

 

KHC heeft voor elk genre een evenement uitgebouwd, zodat die autoliefhebber een keuze kans maken welk evenement hem het beste ligt. We streven ernaar om de datums van de evenementen te behouden, zodat we onze deelnemers een jaarlijks terugkerend evenement te kunnen aanbieden.

Het hoofddoel van alle KHC organisatie is gesteld om aan iedereen een eenvoudig en leesbaar roadbook aan te bieden, zodat beginnende rijders en navigatoren net als gevorderden een leuke aangename dag kunnen beleven.

 

GAPERS HISTORIC TOUR

Telkens op de laatste zondag van April organiseren we de “Gapers Historic Tour” waarbij we de deelnemers een volledige zondag rit aan bieden in een All-in pakket. Deze rit is enkel voor wagens met een bouwjaar tot 1982. Het is een jarenlange traditie dat deze rit start en aankomt op de flanken van de Kemmelberg. De rit is bedoeld om in een rustig tempo te genieten van een 150 km lange rondrit.

 

DE SKEURE RIT

Deze “De Skeure” werd onlangs in het leven geroepen op verzoek van deelnemers die ervan houden om op vrijdag avond een rondrit te rijden. Deze rit start en eindigt telkens in Dadizele. Het is bij deze avondrit de bedoeling om mensen aan te spreken die kennis willen maken met de hobby rijden en navigeren. Bij dit evenementen zijn Historic wagens en Exclusieve sportwagens toegelaten. Als het waren een kennismaking met het lezen van een Roadbook.

 

BRITS WEEKEND & ZONDAG TOUR

Om de twee jaar organiseren we een Brits weekend van vrijdag tot zondag. Een drie daags evenement waarbij rijden en gastronomie een belangrijke rolspelen, maar ook aandacht besteed wordt aan de geschiedenis van de regio, waarbij het oorlogsverleden een belangrijke rol speelt. Op zondag bieden we tevens ook plaats voor deelnemers die enkel de dag rit willen meemaken samen met de weekend rijders. Deze rit is gericht tot Historic wagens, en Exclusieve moderne Britse sport of klassiek wagens. Rustig tempo, met informatie onderweg. Leerrijke rondrit.

 

MEMORIAL SERGE MESSINE

Naar een idee van onze KHC voorzitter werd in samenwerking met de YHRO de Memorial in 2012 in het leven geroepen. Dit evenement zal steeds gepland worden op de eerste zaterdag van september (bij uitzondering op een andere datum). Dit eerbetoon aan de overleden voorzitter van  YHRO en grondleggen van het Rally gebeuren in de regio Boezinge.

 

EURO BALADE

Deze herfst rit word gemaakt in samenwerking met LCO uit Noord Frankrijk. Deze zaterdagrit is een ontwerp waarbij twee verschillende roadbook uitwerkingen worden aangeboden. De werkgroep uit Frankrijk tekent een parcours in hun specifieke stijl uit. Dit Franse gedeelte is volledig in handen van LCO en wordt gedeeltelijk gereden op Frans grondgebied. Ook de proeven “on road” zijn typerend aan de Franse stijl. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met de Franse manier van uitwerken. Het tweede gedeelte is volledig in handen van  KHC , waarbij het in België verreden parcours volledig gehandhaafd werd in de gekende opmaakt stijl eigen aan KHC. Deze rit staat open voor Historic wagens en Exclusieve Sportwagen & Cabrio’s. Deze rit word verreden aan eigen tempo en is eveneens een All-in evenement.

 

DE ESPLANADE MEETING IEPER

Deze samenkomst of meeting werd in het leven geroepen, om mensen tijdens een zondag voormiddag samen te brengen op een plaats waar er over hun passie gepraat kan worden. Een verzamelpunt waar één keer per maand de auto’s bewonderd kunnen worden, waar er voor eens over auto gepraat kan worden in plaats van gereden te worden. De Esplanade Meeting heeft als doel, praten , ervaring delen en vrienden maken. Deze meeting gaat door op de eerste zondag van de maand beginnende vanaf maart tot en met oktober. Telkens vanaf 10u00 tot 12u00.

 

KHC werkt ook heel nauw samen met de evenementen voor “Porsche met Pasen”, de Ypres Lotus Day” en met de Lotus Summer End organisatie.

 

Meer info : www.kemmelhistoric.be

 

  

Memorial Serge Messine © 2012-2013